Hästarna

Hej hopp galopp!

Tänkte berätta lite om hur det går med hästarna nu :)
Jag ska erkänna att det tog ganska lång tid innan jag kände detdär fantastiska som jag brukar känna i stallet, antagligen pga av att det tog ganska hårt när Neverland dog.
Men, nu är jag tillbaks och det känns superbra! Har två hästar som jag håller på att rida in, Nirvana TH (till höger) och Olivia TH (till vänster).

18519480_10155418158675921_1734037368290106569_n

 

Nirvana är fyra år gammal och blev inte inriden förra året pga tidsbrist men det verkar inte ha gjort något alls, han har hunnit växa till sig lite och mognat i sig själv. Han är efter Chirlon – Jalmood xx (för er som är stamintresserade) och har alltså fullblod i sig vilket märks imellanåt på tålamodet, det är lite jobbigt att stå still och vänta ibland men det har vi tränat mycket på och han har blivit mycket bättre! Han är lite lättdistraherad ibland så det gäller att keep it interesting så att säga :) Han har verkligen växt i mina ögon denna killen, i början hade jag inte alls den feelingen som jag brukar ha, jag kände liksom inte att vi klickade. Men sen en dag så vände det, oklart vad det var som gjorde det men jag är glad att det hände. Nu har vi en fin relation och han är supergosig!
Vi har kommit såpass långt att jag har suttit upp och skrittat runt i paddocken – helt utan problem! Duktig häst!

Olivia är tre år gammal och är ett väldigt feminint fuxsto, hon är väldigt kittlig och har lite humör men vi kommer väldigt bra överens. Det var faktiskt väldigt längesen jag red ett sto och det märks ganska stor skillnad, lite mer humör i Olivia än både Nirvana och de flesta av de valacker jag ridit in på sistone  😉 Hon är efter JJ Rayban – Chirac.
Hon är ganska försiktig samtidigt som är supernyfiken på allt, var ute på promenad häromdagen med henne och jag har nog aldrig sett en häst med så lång hals tidigare, sötnos!
Hon är verkligen en vacker och otroligt söt häst.
Vi har inte kommit lika långt för jag har verkligen fått ta ett litet steg i taget med henne, hon är en väldigt känslig häst så jag hade inte vunnit något på att försöka hoppa över något steg eller ta en genväg någonstans. Men vi har gjort alla förberedelser jag kan komma på för att nu ta steget att börja ta mig upp så vi får väl se hur det går! SPÄNNANDE! typ.
Det är verkligen intressant hur ALLA unghästar är olika. Man måste verkligen anpassa sig efter varje häst man rider in.

Fortsättning följer :)

S.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>