Kanelbullar!

Idag var Sara & Päran hos mig på kafferep, en tradition sen förra veckan 😉 Vi ses en kväll och äter något lätt, dricker kaffe, fikar och pratar om livet. En väldigt mysig tradition som jag hoppas vi håller i länge :) Förra veckan var vi hemma hos Malin & Päran, Malin kunde inte idag tyvärr men Sara, Päran & jag sågs hemma hos mig.

För ett tag sedan blev jag upplyst om att det fanns ”äkta kanel” och blev såklart väldigt nyfiken. Hello google. Tydligen finns det ganska höga halter av kumarin i den kanel som finns i dagligvaruhandeln vilket inte är särskilt bra då det är ett ämne som påverkar levern på ett väldigt dåligt sätt. Såklart som med allt annat är mängden totalt avgörande men särskilt för barn är det faktiskt ganska obra, även i mindre mängder. Så om du använder kanel så kan jag verkligen rekommendera att byta!

Periodvis äter jag ganska mycket kanel så jag gick direkt in på apotea.se och beställde hem äkta kanel men har sedan dess inte haft en kanel-ätar-period så jag har inte provat den förrän idag när jag passade på att baka kanelbullar eftersom att det vankades kafferep :) ”Jaha, var det någon skillnad då?” Alltså faktiskt! Färgen var något ljusare och jag smakade faktiskt en skillnad, om det var godare eller äckligare vet jag inte precis men någon smakskillnad var det allt. Och nej, den var inte mycket dyrare än den giftiga du köper i matbutiken.

sara1

S.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>