Känslor

Okej, vi måste prata lite känslor.

Jag har blivit känsligare på sistone och det känns otroligt skrämmande.
Ni som är så jämt, hur orkar ni det? Varje dag måste ju vara en kamp om man känner så mycket för allt hela tiden?
Det är nog den värsta ”bieffekten” av utmattningen tycker jag. Jag antar att livet tycker att jag ska lära mig något av det eftersom att det envisas med att kasta känslor på mig. Men vad det är har jag inte klurat ut ännu. Eller så vill jag inte, jag vägrar helt enkelt. Det är ju jättejobbigt att vara sådär känslig hela tiden? Förut märkte jag bara lite skillnad när jag skulle ha/hade mens men nu kan det komma närsomhelst och hur det är i samband med mensen nu ska vi nog inte ens tala om.. Hjälp.

Jag har fått höra många gånger genom åren att jag är känslokall och att det är svårt att ta sig in på djupet. Men det är endast en undermedveten försvarsteknik skulle jag tro. Jag skulle inte vilja säga att jag medvetet alltid är kall och ytlig även om det kan vara sant vissa gånger, men så gör väl alla? Man släpper väl  inte in vem som helst på livet? Då blir man ju garanterat sårad och besviken gång på gång. Fast visst, har man aldrig blivit tillräckligt sårad eller sviken så är det kanske inget som begränsar en?
Begränsar var ju kanske ett konstigt ord att använda här för jag iallafall känner mig inte särskilt begränsad av att inte dela med mig av allt till alla jag möter. Är det kanske det som är läxan här? Att lita på folk? Att älska mer? Men hur skulle det hänga ihop med att vara känslig/känslosam hela tiden?

Åh jag saknar mitt robot-jag.  Bara stänga av.  Slippa känna.

Grundpoängen i livets läxa utmattningssyndrom måste ju vara att vara mer i nuet.
Carpe fucking diem helt enkelt.
Dvs motsatsen till robot-läge. Aha. Jag fattar.

S.

IMG_3004.JPG

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>